интересно

Начало | интересно | Най-интересното за професията хореограф прочетете и всичко научете!

Най-интересното за професията хореограф прочетете и всичко научете!

Аз детето | 2018-08-24

Най-интересното за професията хореограф прочетете и всичко научете!

Обичате ли да танцувате? Не се съмняваме, че ако чуете любима песен по радиото вкъщи, от компютъра или някъде навън, просто ви се приисква ей така да започнете да се движите в ритъма на музиката. Това се случва на всеки човек, защото е доказано, че танците ни карат да се отпуснем и да се чувстваме добре, а освен това могат да бъдат и един от многото други начини да изразим себе си. Танците могат да са не само движение в ритъма на музиката, те могат да бъдат истинско невероятно представление, което е истинска радост за окото.

Ако някога сте гледали професионалисти, които танцуват по телевизията, във филм или като част от представление на живо или балет, вероятно сте забелязали, че движенията им са в пълен синхрон, сякаш са планирани внимателно. Това, което може да изглежда спонтанно на моменти, вероятно е било измислено и практикувано часове преди истинското изпълнение. И кой е отговорен за всичко това внимателно планиране? Докато самите танцьори могат да измислят идеи от време на време, човекът, отговорен за обединяването на движенията в едно красиво, завладяващо представление, е хореографът.



Основната работа на всеки един хореограф е да измисля различни танцови представления. При това те не само измислят и усъвършенстват танцовите движения, но и ги упражняват, за да се уверят, че те са в хармония с музиката и осигуряват развлечения за аудиторията. Думата „хореография“ всъщност идва от гръцки думи, които означават „танцово писане“. Някои известни хореографи, като Боб Фос, Джордж Баланчин, Алвин Айли и Марта Греъм, могат да работят като танцьори на свободна практика, които притежават собствен хореографски бизнес. Други хореографи могат да работят в танцови ателиета, университети, филмови или телевизионни компании. Хореографите могат да работят с индивидуални танцьори или големи групи. Тъй като преподават танцовите движения по примери, те също така окуражават и насочват танцьорите. И докато самият танц може да бъде само няколко минути, може да отнеме седмици и дори месеци, за да се усъвършенства.



В допълнение към професионалните танцьори, хореографите често използват знанията си за танца и движенията на тялото, за да хореографират съчетания за голямо разнообразие от други видове професионалисти, включително гимнастички, мажоретки, синхронни плувци, дори и водолази и скейтъри. Всеки, който трябва да изпълнява рутинна музика, може да се възползва от помощта на хореограф. Съвременните хореографи често използват съвременни технологии за синхронизиране на танцовите движения със светлинни, музикални и видео презентации!

Снимки: pexels.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град